۵ نکته کلیدی برای تعمیر لوازم خانگی در خانه
نوشته شده توسط : استاد تهویه

۵ نکته مهم در تعمیر لوازم خانگی:

امروزه لوازم خانگی جزء ضروریات زندگی ما هستند.از صبح که از خواب بیدار می شویم برای آماده کردن وعده های غذایی، لباس شستن، نگه داری مواد غذایی و بسیاری از موارد دیگر ازانواع لوازم خانگی استفاده می کنیم . این وسایل و لوازم برقی بی عیب ونقص نیستند و نمی توانیم انتظار داشته باشیم سال های طولانی برای ما بدون عیب و نقص کار کنند. باید همواره یک سری نکات را رعایت کنیم، دفترچه ی راهنما ی لوازم را مطالعه کنبم و هرکاری از دستمان بر می آید انجام  دهیم تا طول عمر وسایل مان را بیشتر کنیم  بلاخره خرابی و نیاز به تعمیر وسایل برقی هم گریبان گیرمان می شود. بنابراین در اینجا با بررسی یک سری نکات سعی می کنبم به شما کمک کنیم تا در صورت بروز مشکل بتوانید عیب یابی کنید و از بروز خرابی و مشکلات جدی تر جلو گیری کنید. اما این نکته را نظر داشته باشید در صورت بروز مشکل حتما باید با افراد متخصص مشورت کنید و برای تعمیرات از نیرو های متخصص کمک بگیرید. استاد تهویه دراین امر به شما کمک می کند تا دچار کم ترین مشکل شوید.

برای تعمیر لوازم خانگی تان می توانید از تعمیرکاران حرفه ای استاد تهویه کمک بگیرید.

بررسی و آشنایی با تعمیرات لوازم خانگی:

قبل از اینکه بخواهیم دست به تعمیر بزنیم در ابتدا باید اجزای اصلی یک دستگاه را بشناسیم. لوازخانگی به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:د ۱-الکتریکی، ۲- مکانیکی، ۳- الکترونیکی. وسایل هم که نیاز به برق دارند وشامل  یخچال، لباس شویی،فر و ماکروویو می شود.

ابزارهای مکانیکی برای عملکرد خود به قطعات متحرک وابسته هستند و نمونه‌هایی از این ابزارها شامل ماشین لباسشویی، خشک‌کن و ماشین ظرفشویی می‌شوند. در مقابل، دستگاه‌های الکترونیکی بر پایه تراشه‌های کامپیوتری و برنامه‌نویسی عمل می‌کنند و نمونه‌های آن‌ها شامل تلویزیون، رایانه و کنسول‌های بازی است.

شناخت اجزای مشترک لوازم خانگی نیز بسیار مهم است. تجهیزات برقی شامل سه بخش اصلی می‌شوند:

منبع تغذیه، عنصر حرارتی و ترموستات. لوازم مکانیکی از چهار بخش کلیدی تشکیل شده‌اند: موتور، سیستم تسمه یا قرقره، جعبه دنده و صفحه کنترل. دستگاه‌های الکترونیکی دارای دو قسمت اساسی هستند: برد مدار و منبع تغذیه.

 

لوارم خانگیلوارم خانگی-استاد تهویه

 

بررسی مشکلات رایج و تکنیک های عیب یابی:

اکنون که اهمیت  مسئله ی مراقبت از لوازم خانگی را درک کردید، آشنایی با مشکلات رایجی که می تواند  رخ دهد و نحوه ی عیب یابی آن ها به شما کمک کند از خرابی بیشتر جلوگیری کنید. مجددا تاکید می کنیم این موارد برای آشنایی و امادگی ذهنی شماست و برای عیب یابی و تعمیر نهایی حتما باید کار را به افراد متخصص بسپارید.

مشکلات رایجی که ممکن است با آن‌ها روبرو شوید شامل روشن نشدن دستگاه‌ها، عدم عملکرد صحیح در گرم یا سرد کردن، تولید صداهای غیرمعمول، نشتی و عملکرد نادرست است.

برای رفع این مشکلات، لازم است منبع تغذیه، ترموستات، عنصر گرمایشی، موتور، سیستم تسمه یا قرقره، گیربکس و صفحه کنترل را بررسی کنید. همچنین می‌توانید از مولتی‌متر برای تشخیص مشکلات الکتریکی استفاده کنید.تمام دستگاه‌ها به مرور زمان دچار فرسایش و خرابی می‌شوند.

این وضعیت می‌تواند بسیار ناراحت‌کننده باشد، به ویژه اگر تخصص یا بودجه کافی برای استخدام یک تعمیرکار حرفه‌ای نداشته باشید. خوشبختانه، بسیاری از مشکلات رایج لوازم خانگی با پیروی از چند نکته ساده در زمینه عیب‌یابی و نگهداری به سادگی قابل حل هستند.

بررسی انواع راه حل برای تعمیرات لوازم خانگی:

هنگامی که تشخیص دادید مشکل از کجاست، می توانید برای تعمیر آن اقدامی انجام دهید.راه حل های تعمیر به نوع لوازم شما و مشکل خاصی که پبدا کرده است بستگی دارد. در بررسی وسایل برقی  ممکن است نیاز به تعویض المنت گرمایشی، ترموستات یا تابلوی کنترل داشته باشند. در وسایل مکانیکی ممکن است مجبور شویم تسمه، تعویض موتور، سیستم قرقره یا گریبکس  را عوض کنیم.

توجه به این نکته مهم است که همه ی تعمیرات توسط خودتان قابل انجام نیست برخی از تعمیرات نیازمند ابزار و دانش تخصصی هستند که منطقی ترین و بهتربن کار در جربان گذاشتن یک تکنسین حرفه ای می باشد.

 اقدامات پیشگیرانه  و نحوه ی نگهداری:

یکی از اثربخش‌ترین راهکارها برای پیشگیری از خرابی تجهیزات، انجام نگهداری منظم و اتخاذ اقدامات پیشگیرانه است. این امر شامل موارد زیر می‌شود:

  • تمیز کردن مرتب تجهیزات: نظافت و پاکسازی منظم دستگاه‌ها، سطوح و قطعات آن‌ها می‌تواند از انباشت آلودگی‌ها و خسارات ناشی از آن جلوگیری کند.
  • تعویض فیلترها و قطعات مستهلک: بررسی و تعویض به موقع فیلترها و قطعات مستهلک، از فرسایش زودرس و آسیب‌های جدی به دستگاه جلوگیری می‌کند.
  • بررسی ادواری سایش و پارگی: ارزیابی منظم میزان سایش و پارگی قطعات از شناسایی به موقع مشکلات و اقدام سریع برای رفع آن‌ها حمایت می‌کند.
  • اطمینان از نصب و استفاده صحیح: اطمینان از نصب درست تجهیزات و استفاده مناسب از آن‌ها، از آسیب‌رسانی به دستگاه و افزایش طول عمر آن‌ها جلوگیری می‌نماید.

وسایل برقی باید حتما تمیز نگه داشته شوند تا…

گرد و خاک، جرم گرفتن وباقی ماندن رطوبت می تواند به وسایل شما آسیب بزند. لوازم برقی خانگی مانند اتوهای بخار و مایکروویو به مرور زمان گرد و غبار جذب کرده و با چربی غذا پوشیده می‌شوند. یکی از روش‌های تمیز کردن مایکروویو، که معمولاً برای بسیاری از خانم‌ها دشوار است، استفاده از لیمو است. برای این کار، نصف یک لیموی بزرگ را در یک کاسه آب قرار داده و اجازه دهید به مدت پنج تا ده دقیقه (بسته به میزان کثیفی دستگاه) در مایکروویو بجوشد. بخار لیمو باعث شل شدن لکه‌های چرب و از بین رفتن بوی نامطبوع می‌شودو یا  به طور مثال دریچه ی خشک کن ظرف شویی کثیف می تواند باعث کثیف شدن ظروف یا نشتی شود  وهمین طور دریچه ی خشک کن کثیف می تواند باعث گرم شدن بیش از حد خشک کن شودکه می تواند خطر آتش سوزی باشد.

اتصالات شل را بررسی کنید:

گاهی اوقات، لوازم خانگی به دلیل شل بودن اتصالات دچار اختلال درعملکرد می‌شوند. به عنوان مثال، شل بودن سیم برق ممکن است موجب از کار افتادن جاروبرقی شود. حتماً تمامی اتصالات دستگاه‌های خود را بررسی کنید تا از محکم بودن آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

 سایش و پارگی لوازم را بررسی کنید:

با گذشت زمان، لوازم خانگی ممکن است دچار فرسودگی شوند و نیاز به تعویض قطعات پیدا کنند. به طور منظم دستگاه‌های خود را از نظر سایش و پارگی، مانند سیم‌ها یا تسمه‌های فرسوده، بررسی کنید تا از عملکرد صحیح آن‌ها اطمینان حاصل نمایید.

همیشه با بررسی موارد آشکار و بدیهی شروع کنید:

بهتر است همیشه قبل از اینکه به دنبال مشکلات جدی باشید ابتدا مشکلات پایه ای را بررسی کنید مثل خاموش و روشن کردن لوازم، وصل بودن برق، بررسی سطوحی که دستگاه روی آن قرار گرفته است. (برخی لوازم به خاطر قرار گرفتن روی سطح نامناسب و نامسطح در کارشان اختلال ایجاد می شود.)

بررسی طول عمر دستگاه (قانون ۵۰ درصد):

طول عمر نرمال هر دستگاه روی آن نوشته شده است.اگر طول عمر دستگاه بیشتر تر از ۵۰ درصدعمر مورد نظرش باشد و همچنین هزینه ی سرویس و تعمیر لوارم خانگی بیشتر از ۵۰ درصد قیمت خرید یک دستگاه نو باشدبصرفه تر است که به فکر خرید دستگاه جدید باشید.

به قطعات متحرک وسر وصدا گوش دهید:

قطعات متحرک  نسبت به سایر وسایل بیشتر در معرض سایش قرار می گیرند.فن ها، موتور ها و قطعات مشابه را چک کنید چون وقتی این قطعات دچار مشکل می شوند سر وصدای زیادی تولید می کنند.

خرید جعبه ابزار مناسب:

همیشه یک جعبه ابزار مناسب می تواند کمک خوبی برای شما باشد بنابراین صرفا به پیچ گوشتی و ولوازم دم دستی اکتفا نکنید و یک جعبه ابزار مناسب تهیه کنید.

بررسی کد های خطای لوازم خانگی:

بیشتر لوارم خانگی مثل مایکروویو، ماشین ظرف شویی و لباس شویی دارای کد خطا هستند. وقتی یک کد اخطار نمایش داده شد چک کنید خطا چیست. به لطف اینترنت امروزه این کار به راحتی قابل انجام است.

منبع : ۵ نکته کلیدی برای تعمیر لوازم خانگی در خانه





:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 20 فروردين 1404 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: